Rezerviši
Hotel Palisad Zlatibor

Zlatni zvuci Zlatibora

Drugi put serija besplatnih koncerata klasične muzike na Zlatiboru

I ove godine, u toku dva dana, 25. i 26. septembra, sa početkom u 20:00 časova, svi zainteresovani građani i posetioci Zlatibora imaće priliku da besplatno, uz uvažavanje svih propisanih epidemioloških mera zaštite uživaju u zlatnim zvucima i izvođenju kompozicija poznatih kompozitora: Betovena, Mocarta, Šumana, Belinija, Donicetija, Čajkovskog, Dvoržaka, Obradorsa, Štrausa, Lehara ...

U godini obelezavanja 250 godina od rodjenja velikog kompozitora Ludvig van Betovena bice izveden Treći klavirski koncert.

Idejni tvorac i direktor ove kulturne manifestacije, Serije koncerata „Zlatni zvuci“ je Dušan Aksentijević, mladi pijanista i profesor klavira u Muzičkoj školi "Vojislav-Lale Stefanović" u Užicu.


„Ideja nam je da i ove godine, novim kulturnim sadržajem, klasičnu muziku približimo građanima i turistima Zlatibora i predstavimo im jedan možda neuobičajni muzički sadržaj za ovaj region na nov i pristupačan način. Cilj nam je da stvorimo novo kulturno jezgro koje će okupiti umetnike, građane i turiste, promovišući kulturu i umetnost. Ove godine, kulturnu manifestaciju Serija koncerata klasične muzike „Zlatni zvuci“ organizujemo po drugi put, uvažavajući sve epidemiološke preporuke.

Smatramo da je ona već postala prepoznatljiva na kulturnoj sceni u zemlji i inostranstvu, što pokazuje interesovanje kolega iz inostranstva da nastupe na ovoj kulturnoj manifestaciji. Nadamo se da će to biti moguće u godinama koje su pred nama“, kaže Aksentijević.

Zainteresovani građani i posetioci Zlatibora, koji žele da uživaju u izvođenju klasične muzike naših mladih, ali već regionalno poznatih i nagrađivanih umetnika, mogu to učiniti 25. i 26. septembra 2020. godine u holu hotela “Palisad”.

• U petak, 25. septembra, nastupaju mladi pijanista Dušan Aksentijević i Kamerni sastav “Arcobaleno”, predstavljajući publici dela Betovena i Mocarta.

• U subotu, 26. avgusta nastupaju Jelena Stanojević Kačavenda, sopran, Predrag Kačavenda, bariton i korepetitor Žarko Golubović. Izvodiće dela Šumana, Belinija, Donicetija, Čajkovskog, Dvoržaka, Obradorsa, Štrausa, Lehara ...

Seriju koncerata „Zlatni zvuci“ podržali su Opstina Čajetina i Muzička škola "Vojislav-Lale Stefanović". Generalni sponzor je hotel „Palisad“ i vec tradicionalno, “Pulsar“. Umetnički dektor ovog događaja je prof. Boris Kraljević, pijanista i umetnički direktor Međunarodnog festivala Dani muzike u Herceg Novom.

   

                           

                                                                                            

Promo Ponude

Aktivni odmor u Palisadu

Aktivni odmor u Palisadu

Za Vas smo pripremili:   •Gratis turu električnom biciklom za dvoje, uz pratnju vodiča •Korišćenje dečije igraonica &ld... Više
po osobi dnevno OD 5.100 rsd
25.07.-21.08.
25%
Leto na Zlatiboru

Leto na Zlatiboru

Za Vas smo pripremili: •Gratis vožnju Gold gondolom  •Gratis ulaz na otvoreni bazen  •Korišćenje dečije igraon... Više
po osobi dnevno OD 4.270
21.06.-21.08.
25 %
Romantični vikend

Romantični vikend

Popust  20% za boravak od minimum 2 noći. Paket uključuje: •Gratis korišćenje saune i jacuzzi za 2 osobe 45 min. •Dopl... Više
po osobi dnevno OD 4.880 rsd
24.02.-08.07.
20 %