Rezerviši
Hotel Palisad Zlatibor

Pešačke staze

Ono po čemu je poznat, a čemu većina gostiju najviše uživa su šetnje Zlatiborom. Šetnja kao je jedna od retkih fizičkih aktivnosti koja godi svakom organizmu. Korist od šetnje može da oseti svako dete, svaki rekrerativac isto kao vrhunski sportista. Mnogobrojne staze i puteljci preko livada i kroz šumarke pogodni su za šetnje različitog intenziteta. U samom turističkm centru postoje uslovi za kružne šetnje za porodice sa bebama i decom u kolicima. Najčuvenija uređena šetačka staza svakako je ona koja vodi iz centra do spomenika i ona predstavlja omiljeno šetalište gostiju. Svojim specifičnim osobinama, pojedine staze su se izdvojile:

Staza Kamalj

Kamalj  staza je zemljani put za laganu šetnju namenjen rekreativcima i početnicima. Šetnja ovom stazom je idealna da se vaše telo navikne na zdrav planinski vazduh. Ova staza je skoro bez uspona i padova pa je pogodna za početnike, ne dovodi do podizanja pulsa i odgovara osobama koji se leče ili oporavljaju posle bolesti i povreda. Početak ove staze nalazi se kod Instituta Čigota. Staza može da se pređe za oko 25 min, a u oba pravca je dugačka 1600m (odlazak i povratak).

Foto: turizamuzica.org.rs

 Staza Spomenik

Ova staza je tipična staza sa usponom i vrhom koji se osvaja i odakle se pruža pogled na ceo Zlatibor i okolinu. Namenjena je pripremljenim i aktivnim sportistima, spremnim za naporan uspon. Početak ove staze nalazi se kod Instituta Čigota. Sa povećanjem uspona, preporučuje se cik-cak penjanje. Po povratku se mogu koristiti staze kroz desnu i levu šumicu koje su obrasle šumom i rastinjem. Ukupna dužina ove dobro formirane prirodne staze u oba pravca je 3 km, sa visinskom razlikom od 90m.

Foto: zlatibor.tv

 Staza Jedini Bor

Staza zdravlja se može preći za manje od sat vremena brzim hodom. Staza je dugačka u oba pravca 7,3km. Namenjena je osobama u dobroj kondiciji i sportistima. Staza počinje kod instituta Čigota. Kada se krene ovom stazom ide se u pravcu Spomenika, i tom prilikom se koristi stazica kroz desnu šumicu. Visinska razlika iznosi 107 m sa prosečnim usponom od 27%. Ukupna dužina staze u oba pravca iznosi 7,3km.

 Staza Čigota

Ova staza predstavlja pravi planinski poduhvat gde se sa vrha Čigota pruža pogled  na Maljen i Povlen, Ovčar i Kablar. Namenjena je iskusnim planinarima, sportistima i osobama sa dobrom kondicijom. Početak staze nalazi se kod Instituta Čigota. Može preći za oko 3 sata, a dužina staze u oba pravca je 11,2km.

Foto: westserbia.org

 Staza Crni Vrh

Crni vrh Zlatibora prepoznatljiv je po kupastom obliku i svojim golim stranama. Staza do Crnog vrha vodi od autobuske stanice mesta Zlatibor, pored Zlatiborskog jezera i RH centra ,,Čigota,, , preko pešačkog nadvožnjaka magistralnog puta prema Podgorici. Na kraju uspona pruža se pogled na zatalasanu visoravan ove prelepe planine.

Foto: monix.rs

Promo Ponude

Palisad lux avantura

Palisad lux avantura

 Aktivni odmor sa adrenalinskim aktivnostima  koji uključuje vožnju kvadom i avantura park             ... Više
po osobi dnevno OD 6.390 RSD
17.09.-28.10.
10 %
Porodični ekonomik paket

Porodični ekonomik paket

 Popust od 30% za boravak od minimum 4 noći.  Za 2 ili 3 noći popust 20 %.  Deca do 12 godina gratis.        ... Više
po osobi dnevno OD 3.710 RSD
28.07.-24.09.
30%
Klinci robot kreativci

Klinci robot kreativci

 Neka vaše dete angažuje prstiće i vujuge  i nek se zabavlja i uči .  Kreativna zabava i učenje, idealan spoj!   ... Više
po osobi dnevno OD 4.800
25.09.-27.09.
25 %
Senior paket Zlatibor

Senior paket Zlatibor

 Senior paket 65+ godina.  Za 3 noći ili više dobijate 40 % popusta.  Ukoliko boravite 8 noći ili duže ostvarujete čak 50 ... Više
po osobi dnevno OD 2.650 RSD
21.06.-24.09.
do 50%
Relaksacija u dvoje

Relaksacija u dvoje

 Smeštaj u standard i lux sobama.  Popust od 35% za boravak od minimum 2 noći.               &n... Više
po osobi dnevno OD 3.445 RSD
27.08.-24.09.
35%
Zlatiborski mini predah

Zlatiborski mini predah

 Osvežite se kraćim boravkom na planini  sa 25% popusta.  Gratis ulaznice za Dino park i Kaubojski gead - El paso na Vodicama. &nbs... Više
Po osobi dnevno OD od 3.975 RSD
21.06.-24.09.
25 %
Planinske letnje čarolije na Zlatiboru 7+ noći

Planinske letnje čarolije na Zlatiboru 7+ noći

 Aktivan odmor za celu porodicu sa 40% popusta.  Pored popusta gratis dobijate i ulaznice za Dino park i Kaubojsko grad - El Paso.  ... Više
po osobi dnevno OD od 3.180 RSD
21.07.-24.09.
od 40%